Tiedätkö sen tunteen, kun joskus vain klikkaa toisen kanssa? Kun arvot ja tavoitteet ovat yhteneväiset ja tulevaisuuden suunnitelmatkin kulkevat käsi kädessä. Tällöin voidaan sanoa, että on löytänyt täydellisen ”matchin”.
Syyskuussa opiskelijat etsivät jälleen näitä matcheja Tuudon kautta. Ja nyt ei puhuta parisuhteesta vaan täydellisen työpaikan metsästyksestä, sillä Tuudon digitaaliset rekrymessut starttaavat 16.9.2024. Työnantajien ilmoittautuminen tapahtumaan on vielä auki.
Ota yhteyttä ja varaa paikkasi!
Työpaikkojen hakeminen ja sen oikean työnantajan etsiminen muistuttavat monella tapaa deittailua. Molemmissa etsitään yhteensopivuutta arvojen, tavoitteiden ja tulevaisuudensuunnitelmien osalta. Kun yrityksen ja työntekijän välillä on heti alusta alkaen jotain samaistumispintaa, yhteistyö sujuu huomattavasti saumattomammin.
Halusimme tarjota opiskelijoille modernin ja innovatiivisen tavan yhdistää nämä kaksi maailmaa ja löytää täydellinen työpaikkamatch – helposti, nopeasti ja hauskasti. Digitaalisilla rekrymessuilla työnantajat ja opiskelijat pääsevät tutustumaan toisiinsa kuten työelämän deittisovelluksessa.
Profiilin luominen: Ensivaikutelma ratkaisee
Sekä työnhaussa että deittailussa ensivaikutelma on kaikki kaikessa. Tuudon rekrymessuilla työnantajille luodaan profiili, jonka kautta opiskelijat pääsevät tutustumaan yritykseen ja arvioimaan yhteensopivuutta. Myös opiskelijat voivat tehdä itselleen työnhakijaprofiilin, mikä auttaa työpaikkojen suodattamisessa omien toiveiden ja tavoitteiden mukaan. Työnhakijaprofiili on tärkeä, jos haluaa varata ajan pikahaastatteluun, sillä työnantaja valitsee haastateltavat profiilin perusteella.
Swaippailu: Sen Oikean etsiminen ja kiinnostuksen herääminen
Tuudon digitaalisilla rekrymessuilla työpaikan etsinnästä on haluttu tehdä mahdollisimman helppoa ja ennen kaikkea hauskaa. Neljän päivän ajan opiskelijat voivat etsiä sitä oikeaa työpaikkaa swaippailemalla näitä työnantajaprofiileja ja työpaikkailmoituksia oikealle ja vasemmalle oman kiinnostuksensa mukaan. Oikealle swaipatut, eli matchit listautuvat opiskelijan omiin poimintoihin, mistä ne on helppo löytää jälkeenpäin.
Webinaari ja pikahaastattelut: Ensikohtaaminen
Kun löydät kiinnostavan tyypin, seuraava askel on tavata ja tutustua paremmin. Vaikka Tuudon rekrymessut ovatkin digitaalisessa muodossa, tapahtumassa on mahdollisuus myös tavata potentiaalisia kumppaniehdokkaita, eli työnantajia. Tapaamiset toteutetaan toki etäyhteyksin.
Työelämäaiheinen webinaari järjestetään tiistaina 17.9. kello 10–15. Webinaarissa työnantajat pääsevät kertomaan yrityksestään ja työmahdollisuuksistaan sekä vastaamaan opiskelijoiden kysymyksiin. Webinaaripuheenvuoro tarjoaa opiskelijoille huomattavasti lähestyttävämmän ja mieleenpainuvamman kuvan työnantajasta.
Jos tämäkään ei vielä riitä, osa työnantajista tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden varata ajan pikahaastatteluun, jossa voidaan nopeasti selvittää, onko työnantajan ja opiskelijan välillä sitä kuuluisaa kemiaa. Pikahaastattelut antavat opiskelijalle mahdollisuuden tehdä nopean mutta syvällisen ensiarvion siitä, tuntuuko työpaikka oikealta. Vastavuoroisesti työnantaja saa käsityksen siitä, miten hyvin työnhakija vastaa yrityksen odotuksia, mikä voi helpottaa rekrytointiprosessia jatkossa.
Työpaikan hakeminen: Neuvottelu, sitoutuminen ja yhteistyön rakentaminen
Parhaassa tapauksessa ensitapaamisesta jää kummallekin osapuolelle hyvä vaikutelma ja yhteistä matkaa halutaan jatkaa. Tavoitteena Tuudon rekrymessuilla on, että mahdollisimman moni opiskelija löytää kiinnostavan työpaikan tai yrityksen, josta hakea työpaikkaa tulevaisuudessa. Työpaikan hakemisesta alkaa neuvotteluvaihe, jossa molemmat osapuolet puntaroivat yhteistyötä tarkemmin, minkä jälkeen sitoudutaan yhteisiin tavoitteisiin. Toivon mukaan Tuudon rekrymessut toimivat lähtölaukauksena pitkäaikaiselle kumppanuudelle.
Tuudon digitaaliset rekrymessut ovat muutaman vuoden aikana vakiinnuttaneet asemaansa opiskelijan vuosikalenterissa. Rekrymessut järjestetään aina lukukauden alkaessa syyskuussa ja tammikuussa. Tammikuussa 2024 rekrymessuilla vieraili yhteensä 75 000 opiskelijaa ympäri Suomen – lue lisää onnistuneista rekrymessuista täältä.
Tuudon rekrymessujen pääyhteistyökumppanina toimii Oikotie.