Oulu, 18.1.2023 – Oululaisen Tuudo Oy:n valtakunnallisessa opiskelijoille suunnatussa Tuudo-mobiilisovelluksessa käy kuhina. 16.1. Tuudossa alkaneet kesätyöteemaiset, 100 % digitaaliset rekrytointimessut keräsivät yli 30 000 kävijää reilussa kahdessa vuorokaudessa. Tapahtuma kestää 22.1. saakka ja sitä järjestetään kesätyöteemalla nyt kolmatta kertaa.

Tuudo on opiskelijoiden hyötysovellus, joka kerää yhteen kaikki tärkeimmät opiskeluarjessa tarvittavat palvelut, kuten lukujärjestyksen, opintosuoritukset, kurssi-ilmoittautumisen, digitaalisen opiskelijakortin sekä paljon muuta. Tuudo on tuonut yhteen myös opiskelijat sekä heitä etsivät työnantajat julkaisemalla juuri opiskelijoille sopivia työmahdollisuuksia jo vuodesta 2017. Tuudo-sovellusta käyttää noin 170 000 opiskelijaa joka kuukausi 29 korkeakoulusta sekä useista toisen asteen oppilaitoksista.

Tuudon 100 % digitaalisia rekrytointimessuja alettiin kehittää vuonna 2020 pandemia-ajan ratkaisuksi korvaamaan fyysisiä kesärekrytoinnin tapahtumia. Tuudon ensimmäiset Rekrymessut tammikuussa 2021 olivatkin hurja menestys. Tapahtumaa on järjestetty siitä saakka kahdesti vuodessa; joka tammikuussa kesätyöteemalla ja syksyisin opiskelijoille sopivan osa-aikatyön näkökulmasta. Nyt meneillään oleva tapahtuma on kolmas kesärekrytointimessu ja kaikkiaan viides Tuudon järjestämä rekrytointitapahtuma. Messut on järjestetty yhteistyössä Oikotien ja Vastuullinen kesäduuni -kampanjan kanssa.

Käynnissä olevassa tapahtumassa on mukana yli 80 työnantajaa eri toimialoilta ja paikkakunnilta. Messuvieraita sen sijaan on ollut kaikista mukana olleista 29 korkeakoulusta. Toisen asteen oppilaitosten opiskelijat eivät ole tapahtumassa mukana. Tapahtumaan osallistuminen tehdään kokonaan Tuudo-sovelluksessa; Tuudoon kehitettiin tapahtumaa varten deittiappeja muistuttava toiminnallisuus, jossa opiskelijat voivat swaippaamalla eli pyyhkäisemällä oikealle tai vasemmalle selata itseään kiinnostavia työnantajia sekä avoimia työpaikkoja.

”Kehitimme täysin digitaaliset rekrytointimessut, jotta rekrytointi ja työnhaku poikkeusaikana olisi mahdollisimman helppoa ja vaivatonta sekä työnantajalle ja hakijoille. Vaikka rekrytointitapahtumia voidaan taas järjestää myös fyysisinä, helpolle digitaaliselle tapahtumalle on todella paljon tilausta”, kommentoi Tuudon liiketoimintajohtaja Ville Mustalahti.

Työtarjonnan selaamisen lisäksi opiskelijat voivat tapahtuman aikana hakea pikahaastatteluja itseään kiinnostavilta työnantajilta suoraan messunäkymän kautta. Tapahtuman aikana järjestetään myös työelämäaiheinen webinaari Teams-palvelussa; kahden päivän aikana kuullaan yli 20 puheenvuoroa eri työnantajilta, jotka antavat suoria vinkkejä siitä, miten heille pääsee parhaiten töihin.

Rekrytointimessut ovat saaneet paljon kiitosta sekä työnantajilta että opiskelijoilta. Käynnissä olevat messut todistivat 100 % digitaalisen rekrytointitapahtuman suosion; tapahtumassa on nyt kolmannen messupäivän puolivälissä käynyt jo yli 33 000 opiskelijaa etsimässä kesätöitä. Vastaavaan lukuun ei mikään suomalainen rekrytointitapahtuma, fyysinen tai digitaalinen, ole aiemmin pystynyt.

Tapahtuma jatkuu sunnuntaihin 22.1. saakka Tuudo-sovelluksessa, minkä jälkeen messunäkymä poistuu. Tuudossa on kuitenkin vuoden ympäri esillä opiskelijoille sopivia työ-, harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja, joita opiskelijat selaavatkin kuukausittain kymmeniä tuhansia kertoja.

Lisätietoja

Ville Mustalahti
050 3313 295

www.tuudo.fi