Opiskelijat tuntevat Tuudon pääasiassa mobiilisovelluksena. Mieleen ei siksi helposti juolahdakaan, että arjen hyötypalvelun takana toimii 20 hengen tiimi eri alan asiantuntijoita varmistamassa, että Tuudo tuottaa käyttäjilleen suurinta mahdollista hyötyä.

Yksi Tuudon pitkäaikaisimmista työntekijöistä on Johanna Kivimäki, ja hän vastaa Tuudoa palveluna tarjoavien korkeakoulujen asiakaspalvelusta sekä kokonaisvaltaisesta tuesta  – unohtamatta tietenkään firman sisäisiä HR-vastuita.

”Jokainen työpäivä on hieman erilainen”, Kivimäki summaa hymyillen. Mutta mistä kaikki oikein alkoi?

Harjoittelun kautta asiakkuuspäälliköksi

Kivimäki sai ensikontaktin Tuudoon työharjoittelun kautta vuonna 2017. Kasvatustieteiden opintoihin kuuluvaan puheviestinnän kurssiin tuli tehtäväksi keksiä omaan alaan liittyvä idea tai palvelu. Viiden hengen tiimi, johon Kivimäkikin kuului, keksi idean tuutorointisovelluksesta. Kurssin vetäjä innostui ryhmän ideasta niin paljon, että asiaa käytiin esittelemässä Oulun yliopiston henkilökunnalle. Pienen mutkan kautta ja Oulun yliopiston henkilökunnan avustuksella tiimistä ja ideasta nappasi lopulta kiinni Tuudo Oy:n silloinen toimitusjohtaja Iikka Meriläinen, joka tarjosi ryhmälle heti 2 kk työharjoittelua idean hiomiseen.

Kivimäen työnkuvaan sisältyi harjoittelun aikana myös satunnaisesti työnantajien haastatteluja. Tuudo oli juuri kehittämässä sovellukseen opiskelijoille suunnattuja työelämäpalveluita, joten Kivimäki selvitti eri työnantajilta, millainen palvelun heidän mielestään tulisi olla. Työn jälki oli niin hyvää, että jatkoa työsopimukseen tarjottiin. Kivimäki aloitti siis varsinaisen uransa Tuudolla työelämäpalveluiden myyntitiimissä opintojensa ohella, kunnes siirtyi vastavalmistuneena korkeakoulupuolelle asiakkuuspäälliköksi vuonna 2020.

Kultaakin arvokkaampaa asiakaspalvelua

Toukokuussa 2023 Tuudon palvelut ovat tavalla tai toisella käytössä 30 korkeakoulussa. Alun perin Tuudo oli Oulun yliopiston sisäinen projekti, joten kasvu on ollut huimaa. Korkeakoulujen määrän lisääntyessä tarvittiin osaava ja Tuudon kokonaisvaltaisesti tunteva henkilö vastaamaan asiakkuuksista. Kivimäki oli kuin luotu tehtävään.

”Työhöni kuuluu kaikki se, mikä liittyy Tuudon korkeakouluasiakkaisiin. Teen asiakkaiden tarpeiden kartoitusta, vastaan heidän kysymyksiinsä, pidän palavereita, toimin yhteyshenkilönä, teen myyntiä ja vastaan erilaisten tarjousten ja sopimusten laatimisesta. Välillä työpäivääni kuuluu myös PowerPoint-esitysten tekemistä. Tiiviimmin teen Tuudon sisällä yhteistyötä kehitystiimin sekä markkinoinnin kanssa”, Kivimäki listaa.

Kivimäki on se henkilö, johon korkeakoulun edustajat tietävät ottaa yhteyttä tilanteessa kuin tilanteessa. Mobiilisovellusta tehdessä myös teknisiä ongelmatilanteita voi tulla eteen, joten Tuudon sisällä on tärkeää olla yhteyshenkilö, joka toimii viestinvälittäjänä molempiin suuntiin. Kommunikoinnin tulee olla tehokasta ja selkeää, vaikka aikataulu saattaakin olla tiukka. Kivimäki kuitenkin nauttii työstään pienestä paineesta huolimatta.

Vastapainona asiakkuuspäällikön tehtäviin Kivimäki toimii myös Tuudon HR-tiimissä. Hänen vastuualueellaan ovat mm. työhyvinvointiin liittyvät asiat, uusien työntekijöiden perehdytys, virkistystoiminta sekä uusien työntekijöiden rekrytointi niin Tuudolle kuin Tuudon työelämäpalveluidenkin puolesta. Tehtäväkenttää ei siis voi nuhdella monipuolisuuden puutteesta.

Tyypillinen työpäivä Tuudolla

Ensimmäisenä aamulla Kivimäki avaa sähköpostin.

”Pyrin vastaamaan ensimmäisenä niihin viesteihin, joihin en tarvitse apua muilta tiimeiltä. Sitten loput kirjaan To-do -listalle, joko yhteiskäyttöiseen työkaluun tai vain itselleni. Sitten käyn CRM-järjestelmän tehtävälistan läpi, ellei ole sovittuja palavereita.”

Kivimäen työpäiviin kuuluu paljon suoraa työskentelyä asiakkaiden kanssa. Vaikka Tuudon päätoimipiste on Oulussa, onnistuu asiakkaiden kanssa palaveeraus hyvin myös etänä.

”Selvitän usein asiakkaiden asioita kehitystiimin kanssa. Palavereita on siis myös sisäisesti. Maanantaisin on aina tuudolaisten yhteinen viikkopalaveri ja torstaisin myynnin sekä HR-tiimin viikkotsekkaukset. HR-tiimi järjestää torstaisin myös tuudolaisille opetustuokioita eri aiheista. Viimeksi olemme käsitelleet työssäjaksamista.”

Kivimäelle työssä kaikkein mukavinta on asiakkaiden kanssa työskentely. Myös HR-asiat ovat lähellä sydäntä. ”Työkavereiden kanssa olemme tiivis porukka, yhdessä on tosi kiva tehdä töitä. Monissa työilmoituksissa usein mainitaan, että työporukka on läheinen, mutta meillä on ihan oikeasti tosi hauskaa!”

Työkavereista voimaa

Tuudolla järjestetään tasaiseen tahtiin henkilökunnan pulssikyselyitä, jotta sisäisistä tunnelmista ja tilanteesta pysytään jatkuvasti kartalla. Isompi kysely järjestetään sekin puolen vuoden välein.

”Tuudo on rento työpaikka, vaikka töitä välillä riittääkin. Työnantajana Tuudo on myös todella joustava, ja vaikka keskellä päivää voi käydä asioilla. Tietysti, kun olemme pieni firma ja tekemistä löytyy, välillä on kiire. Ihana tiimi työkavereita kuitenkin on aina tukena, eikä asioiden kanssa tarvi jäädä yksin. Parhaita muistoja Tuudolla on asiakkailta saadun positiivisen palautteen lisäksi juuri työkavereiden kanssa tehdyt mökkireissut, kesäjuhlat ja muu virkistäytyminen.”

Kun Kivimäeltä kysyy, miksi juuri hän on vielä kaikkien näiden vuosien jälkeen Tuudolla töissä, hän hymyilee. ”Tykkään työstäni tosi paljon. Samoin työkavereista. Voisi olla todella vaikeaa löytää yhtä kivaa työyhteisöä tai sellaista työtä, jossa olisin yhtä tyytyväinen ja voisin hyödyntää omia vahvuuksiani samalla tavalla.”

Niin. Mitäpä siihen lisäämään.

Jos olet kiinnostunut uramahdollisuuksista Tuudolla, voit aina lähettää meille avoimen hakemuksen.