Tiesitkö, että opiskelijoiden hyötysovelluksen takana työskentelee noin 20 hengen tiimi eri alojen asiantuntijoita? Moni tuudolaisista on ollut mukana helpottamassa opiskelijoiden arkea jo useamman vuoden ajan. 

Ville Mustalahdella tuli syyskuussa 2023 jo viisi vuotta täyteen Tuudolla. Hän työskentelee Tuudolla liiketoimintajohtajana ja on vastuussa muun muassa työnantajapalveluista. Mitä kaikkea Mustalahden työpöydältä löytyy, ja mikä on saanut hänet viihtymään Tuudolla näin pitkään?

Mistä kaikki alkoi?

Mustalahti oli hetkeä aikaisemmin lopetellut yrittäjän hommat ja oli valmis uusiin haasteisiin, kun Tuudon työpaikkailmoitus iski silmään. Tuudolle etsittiin myyntipäällikköä vielä alkutekijöissään olevalle työnantajapalvelulle. ”Olin sitten yhteydessä Tuudon yhteyshenkilöön ja sain sovittua työhaastattelun.” Heti haastattelun jälkeen valinta oli selvä ja Ville Mustalahdesta tuli Tuudon työnantajapalveluiden myyntipäällikkö.

Ensimmäiset neljä kuukautta Mustalahti työskenteli myyntipäällikkönä uudella liiketoiminta-alueella. ”Koska liiketoiminta oli vielä kehitysvaiheessa, aikaa käytettiin muun muassa myyntiprosessien hiomiseen, tuotteistamiseen ja hinnoitteluun. Neljän kuukauden jälkeen liiketoiminta-alueet jaettiin omiin kokonaisuuksiinsa, jolloin minusta tuli virallisesti liiketoimintajohtaja”, Mustalahti muistelee. Tässä roolissa hän työskentelee Tuudolla edelleen.

Mitä kuuluu liiketoimintajohtajan työpöydälle? 

Vaikka titteli onkin virallisesti liiketoimintajohtaja, Mustalahti voisi kuvailla rooliaan myyntijohtajaksi. Työnkuvaan kuuluvat kaikki myynnin johtamiseen liittyvät tehtävät, kuten myyntitiimin vetäminen, kouluttaminen ja perehdyttäminen, myynnin kehittäminen sekä raportoiminen johdon suuntaan. Markkinointi kulkee myynnin kanssa käsi kädessä, joten myyntitiimin lisäksi yhteistyötä tehdään tiiviisti myös markkinoinnin kanssa.  

”Myyntijohtajan tulee olla perillä myynnin tilanteesta, joten keskusteluja tiimin kanssa käydään tiheästi. Toki työhön kuuluu myös oma myyntityö”, Mustalahti lisää. 

Tyypillinen työpäivä

”Aivan ensimmäiseksi avaan yleensä sähköpostin ja vastailen viesteihin, joita esimerkiksi asiakkailta tai yhteistyökumppaneilta on tullut. Viikon alkupuolella pidetään myös myyjien kanssa kahdenkeskisiä keskusteluja heti aamutuimaan”, Mustalahti tiivistää. 

Päivän mittaan Mustalahti työskentelee asiakasrajapinnassa ja osallistuu usein erilaisiin palavereihin. ”Kohtaamisia asiakkaiden tai yhteistyökumppaneiden kanssa on paljon. Palavereja pidetään myös sisäisesti Tuudon liiketoiminta-alueiden ja johdon kanssa eri aiheista”, Mustalahti kuvailee. 

Työpäiviin kuuluu usein asiakkuuksien hoitoon liittyviä tehtäviä, tarjouksien laskemista sekä sopimusneuvottelua. Lisäksi liiketoimintajohtajana Mustalahti tekee töitä liiketoiminnan kehityksen eteen: ”Esimerkiksi rekrymessujen jälkeen kerätään aina palautetta osallistujilta, ja tehdään sen pohjalta päivityksiä ja uudistuksia, jotta voidaan kehittää toimintaa aina vain paremmaksi.”

Mikä on parasta Tuudolla työskentelyssä?

Jos mietitään Tuudolla työskentelyn parhaita puolia, ensimmäiset asiat, jotka Mustalahti mainitsee ovat kollegat ja hyvä työilmapiiri: ”Tuudolla on hyvä tekemisen meininki yhdessä!”

Toisekseen työskentely Tuudolla on ollut äärimmäisen monipuolista, minkä vuoksi työhön ei kyllästy kovin äkkiä. ”Totta kai välillä tulee hetkiä, kun työ on yksitoikkoisempaa, mutta yleisesti työhön kuuluu todella monipuolisesti erilaisia tehtäviä ja projekteja, joissa saa olla mukana”, Mustalahti kuvailee.

Mahtavien työkavereiden lisäksi Mustalahti nauttii asiakkaiden kanssa työskentelystä: ”Kaikki asiakkaat ovat lähtökohtaisesti aina todella mukavia, ja työn kautta on saanut tavata todella hienoja ihmisiä, joiden kanssa on kiva tehdä töitä. Tuudo otetaan aina tosi hyvin vastaan niin asiakkaiden kuin yhteistyökumppaneidenkin puolesta.” Tunne ei ole yksipuolinen, sillä Mustalahti saa usein kiitosta asiakkailta siitä, että hänen kanssaan on helppo tehdä töitä ja hän osaa tarjota ratkaisuja, joilla saadaan mahdollisimman paljon lisäarvoa asiakkaalle.  

“Eihän tätä työtä jaksaisi kovin pitkään, jos asiakkaat olisivat tympeitä”, Mustalahti naurahtaa. 

Mikä auttaa jaksamaan työssä?

Vapaa-ajan ja työn erottaminen toisistaan on tärkeää hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta. ”Pyrin aina pitämään vapaa-ajasta kiinni, vaikka työpäivät joskus hieman venyisivätkin. On hyvä saada ajatukset pois työstä ja keskittyä täysin omiin harrastuksiin ja hyvinvoinnista huolehtimiseen”, Mustalahti summaa. Vapaa-ajalla hän esimerkiksi viettää paljon aikaa lapsen kanssa, ulkoilee ja käyttää aikaa erilaisten askareiden parissa.  

Tuudolla tehdään myös erittäin arvokasta työtä opiskelijoiden eteen, mikä tekee työstä merkityksellistä. Tämä on yksi syy siihen, miksi Mustalahti on viihtynyt Tuudolla näin pitkään. ”Tuudolla on paljon potentiaalia tulevaisuudessa kasvaa suhteellisen isoksi toimijaksi. Ollaan ison ja tärkeän kohdeyleisön kanssa tekemisissä ja tehdään arvokasta työtä heidän eteensä.” 

Haluatko tietää lisää Tuudolla työskentelystä? Lue korkeakoulupuolen asiakkuuspäällikkö Johanna Kivimäen tarina täältä.